Kip in een hoed

    Kip in een hoed

    4keer bewaard
    1uur


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk gerecht met kip dat in de oven wordt gebakken in een pakketje van bladerdeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • beetje olie of boter, om de vorm in te vetten
    • 400 gr kipfilet, klein gesneden
    • 50 gr boter
    • zout en peper naar smaak
    • 1 zakje kerriesaus (droog)
    • 6 bolletjes gember, klein gesneden
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 1 teentje knoflook, klein gesneden
    • 1 pot (350 gr) kersen, zonder pit, uitgelekt
    • 1 bekertje (125 ml) crème fraîche
    • beetje bloem, om te bestuiven
    • 1 pakje bladerdeeg, ontdooid
    • 2 eetlepels paneermeel
    • 50 gr geraspte kaas
    • 2 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasoven stand 4. Vet een 20-22 cm springvorm in.
    2. Braad de kip in de boter aan. Voeg daarna zout, peper, kerriesauspoeder, gember, sambal, knoflook, kersen en crème fraîche toe. Laat 2 minuten pruttelen en laat afkoelen.
    3. Strooi wat bloem over een werkvlak uit en rol het bladerdeeg uit. Bedek de springvorm ermee, snijd de kantjes af en rol weer uit. Zorg dat je een ronde vorm hebt die groter is dan het bakblik. Prik enkele malen met een vork in het bladerdeeg dat in de springvorm ligt.
    4. Strooi dan wat paneermeel over de bodem, bedek met het afgekoelde kipmengsel, gevolgd door de geraspte kaas. Bedek dan de bovenkant met het overgebleven bladerdeeg. Druk het deeg goed aan en sluit de randen af. Bestrijk met wat melk.
    5. Zet 40 minuten in de oven op de richel net onder het midden. Heerlijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DaniellevanDulken
    1

    zo lekker die ik ooit heb geproefd - 02 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren