Vruchtencrumble

    Vruchtencrumble

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker voor bij de koffie of als dessert. De volgende dag goed op te warmen in de oven. Lekker met een bolletje roomijs.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de crumble
    • 200 gr bloem
    • 100 gr boter
    • 80 gr suiker
    • 1 mespuntje zout
    • Voor de amandelroom
    • 200 ml crème fraîche of slagroom
    • 1 eetlepel amandellikeur (of 1 theelepel amandelessence)
    • Vruchten
    • 500 gr diverse schoongemaakte vruchten, zoals appel, abrikoos, vijgen, peren, mango of banaan
    • 2 eetlepels bruine suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de ingrediënten voor de crumble (kruimeldeeg) met de mixer, of wrijf het met de hand tot een mengsel dat lijkt op fijn broodkruim. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schep het fruit in een ondiepe ovenschaal en strooi er de suiker over. Verdeel het crumblemengsel over de vruchten.
    3. Zet de schaal 25 minuten in het midden van de oven of tot de crumble goudbruin is. (Zet de temperatuur iets lager als de deegrkuimels te snel donker worden.)
    4. Klop de crème fraîche met de amandellikeur of essence lobbig en serveer bij de nog warme of opgewarmde crumble.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren