Kruidkoek met gember en rozijnen

    Kruidkoek met gember en rozijnen

    2keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke kruidkoek met rumrozijnen, bigarreaux en gember.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 115 gr boter
    • 180 gr bruine basterdsuiker
    • 1,5 ei
    • 375 gr bloem
    • 12 gr (ong. 3 theelepels) bakpoeder
    • 3 eetlepels koekkruiden
    • 3/4 theelepel zout
    • 50 gr bigarreaux, in stukjes
    • 150 gr rozijnen
    • scheutje rum
    • 50 gr gemberbollen, in stukjes
    • 180 ml melk
    • 3 eetlepels honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Wel de rozijnen in een schaaltje met een scheutje rum, ong 10 minuten.
    2. Verwarm de oven voor op 160°C.
    3. Meng de basterdsuiker en boter tot een romig geheel. Voeg het ei toe, zeef de bloem erdoor en voeg het bakpoeder en de koekkruiden toe. Roer de rozijnen, bigarreaux en gemberstukjes erdoor en voeg als laatste de melk toe.
    4. Vet een bakvorm in en bedek de bodem met vetvrij papier. Vul de bakvorm met het mengsel. Zet de bakvorm anderhalf tot twee uur in de voorverwarmde oven.
    5. Als je van een plakrand houdt, dan moet je de koek, als hij nog warm is, in aluminiumfolie wikkelen. Pak de kruidkoek eerst in met aluminiumfolie en laat deze dan 24 uur ingepakt zitten in een afgesloten blik. Dan is de kruidkoek nog lekkerder!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren