Pikante pepers inmaken in olie

    Pikante pepers inmaken in olie

    3keer bewaard
    8dagen1uur


    51 personen hebben dit gemaakt

    Wij hebben thuis een struik met rode en groene pikante pepers/paprika's. Omdat mijn ouders ze willen gebruiken om de pastasaus pikanter te maken, maken ze de pepers in, in bokalen (glazen potten) met olie. Hiervoor gebruiken ze geen hele grote bokalen omdat een open bokaal zich niet heel lang bewaart.

    Sfie Limburg, België

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 glazen potten (afhankelijk van de grootte)

    • 850 gram groene pikante pepers
    • 500 gram rode pikante pepers
    • 1 koffielepel (ong. 6 gram) zout
    • munt (naar smaak)
    • knoflook (naar smaak)
    • basilicum (naar smaak)
    • Italiaanse olie (olio puro)
    • azijn (naar hoeveelheid pepers)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 7dagen rusten  ›  Klaar in:8dagen1uur 

    1. Snijd de pepers in stukjes van 0,5 centimeter.
    2. Doe de pepers in een grote kom die voor de helft met water en de andere helft met azijn gevuld is.
    3. Doe hierbij een kofielepel zout.
    4. Laat het mengsel met de pepers 24 uur rusten.
    5. Haal de pepers de volgende dag uit de kom en haal ze door de zwierder (een slacentrifuge).
    6. Laat ze hierna een uur drogen.
    7. Vul de bokalen (glazen potten) met de pepers. Doe hierbij knoflook, munt en basilicum naar gewenste hoeveelheid.
    8. Vul de rest van de bokaal tot boven met de olie.
    9. Laat de gevulde bokalen één week open staan en sluit ze hierna.

    Veiligheidstip van de editor

    Bij het niet steriliseren van de potten, deksels en het achterwege laten van het waterbadproces, waarin de afgesloten potten ongeveer 15 - 20 minuten in ruim water worden gekookt, is het verstandig de inhoud zo snel mogelijk (binnen 2 maanden) te consumeren. Anders kan voedselvergiftiging optreden. Consumeer de inhoud nooit bij het zien van schimmels. Het is een teken dat de inhoud is bedorven.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties