Babi Pangang

    Babi Pangang

    31keer bewaard
    50min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept voor als je zin hebt in babi pangang.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkensvlees, in blokjes
    • 3 uien
    • 3 eetlepels stroop
    • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 3 eetlepels ketjap benteng manis
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 1 groot blikje tomatenpuree
    • 1/2 liter pot atjar tjampoer
    • 1/2 liter bouillon (van een tablet), of zoveel als nodig
    • 250 - 300 witte rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Vlees aanbraden in een beetje boter met ketjap en sambal, dan de uien erbij fruiten.
    2. Daarna stroop, suiker, tomatenpuree en bouillon toevoegen en ong. 15 - 30 minuten laten sudderen.
    3. Dan atjar toevoegen en afmaken met papje van aardappelmeel of maïzena met water.
    4. Ongeveer 250 - 300 gr rijst koken en even opbakken.
    5. mmmmm en smullen maar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SandraS
    van
    1

    Met een beetje extra sambal en een snufje gemberpoeder vond ik dit gerecht erg lekker. Ik heb na 15 minuten sudderen alles bij elkaar in een ovenschaal gedaan (behalve de rijst) en 15 minuten in de oven op 180°C gezet. - 14 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren