Boemboe balie vlees

    Boemboe balie vlees

    9keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Boemboe bali vlees is een vleesschotel die vaak geserveerd wordt tijdens een rijsttafel. Maar kan ook goed apart worden gegeten met rijst.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300-400 gr doorregen runderlappen
    • 6 eetlepels (maïs)olie
    • 4 middelgrote in plakken gesneden uien
    • 1 of 2 teentjes knoflook
    • 2 theelepels sambal
    • 2 theelepels laos
    • 2 theelepels djahé poeder
    • 2 eetlepels geraspte pinda's
    • 3 eetlepels ketjap
    • 100 tot 200 ml melk met wat zout
    • 500 gr droogkokende rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Vlees in blokjes snijden. Verwarm 4 eetlepels olie en bak het vlees hierin onder geregeld omscheppen. Bak rondom mooi van kleur. Voeg de rest van de olie toe, laat deze ook warm worden en dan de uien erbij. Laat de uien lichtbruin van kleur worden.
    2. Bak de knoflook mee. Roer vervolgens de sambal, laos, djahé en pinda's door de inhoud van de pan en voeg zoveel water toe todat het vlees bijna onder staat.
    3. Draai de vlam lager, leg de deksel op de pan en voeg dan de ketjap en de melk toe. Roeren en voeg er naar smaak laos, ketjap of zout bij.
    4. Kook de droogkokende rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij het vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren