Aardappelpuree

    Aardappelpuree

    7keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Als bijgerecht, of voor stamppot

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kilo aardappelen
    • water om de aardappelen in te koken
    • 250 ml melk
    • vers gemalen peper
    • vers geraspte nootmuskaat
    • een paar klontjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken, en was ze.
    2. Zet de aardappels op met een laagje koud water van 1 1/2 tot 2 cm en breng ze aan de kook.
    3. Zet het vuur lager als de aardappelen aan de kook zijn, en laat ze 17 minuten zachtjes koken.
    4. Giet het water af en laat de aardappels nog 2 minuten op laag vuur staan.
    5. Verwam de melk en doe het bij de aardappelen.
    6. Stamp de aardappelen fijn, roer er met een houten lepel de peper, nootmuskaat en boter door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Lekker, eindelijk gewone aardappelpuree. Je hebt zoveel aardappelpureeën,ik heb bijna elke aapdappelpuree al gemaakt maar de oudholandse klasieke puree is natuulijk-vind ik-het lekkerst........ - 23 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren