Dal

    Dal

    6keer bewaard
    1uur


    105 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik geleerd van een ervaren Indiase thuiskok! Een traditionele, aromatische schotel op basis van toor dal, gember, chilipeper, tomaat, komijn en knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr toor dal
    • 600 ml water
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen gemberwortel
    • 1/4 groene chilipeper, gehakt
    • 1 tomaat, gehakt
    • 3 theelepels citroensap
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 dessertlepel plantaardige olie
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 snufje chilipoeder
    • 1 snufje asafoetida
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • handje gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Toor dal spoelen en 30 minuten in water weken.
    2. Dal met water en zout aan de kook brengen. Het vuur middelhoog zetten en in 15-20 minuten tot een zachte, ingedikte pasta laten inkoken. Zonodig meer water toevoegen zodat de dal niet uitdroogt.
    3. Gember, chilipeper, tomaat, citroensap en kurkuma erdoor roeren en zachtjes laten doorkoken.
    4. In een pannetje op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin komijnzaad, chilipoeder, asafoetida en knoflook ong. 2 minuten bakken tot de geuren vrijkomen. Het mengsel door de dal roeren, koriander toevoegen en goed vermengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren