Zelfgemaakte gevulde speculaas

    Zelfgemaakte gevulde speculaas

    5keer bewaard
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Maak je eigen zelfgemaakte gevulde speculaas als de Sint weer in het land is. Je huis zal heerlijk ruiken.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 bakvorm met gevulde speculaas

    • Deeg
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr boter
    • 2 eetlepels melk
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 20 gr speculaaskruiden
    • Vulling
    • 300 gr amandelspijs
    • citroenrasp
    • 1 ei, losgeklopt en apart te verwerken
    • Garnering
    • 1 zakje amandelschaafsel, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Oven voorverwarmen op 160C. Vet een boterkoek bakvorm in met boter.
    2. Mix de bruine basterdsuiker en de boter samen. Voeg de melk toe en voeg daarna het bakmeel en de speculaaskruiden toe. Mix en kneed deze ingrediënten tot een deeg. Zet dit deeg in de koelkast, ong. 20 minuten.
    3. Meng de amandelspijs, citroenrasp en 3/4 van het ei samen. Haal het deeg uit de koelkast, rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en druk het aan op de bodem van de bakvorm. Daarop het amandelspijsmengsel verdelen. Rol de rest van het deeg uit en boven op de vulling aandrukken.
    4. Bovenkant met ei bestrijken en amandelschaafsel erover strooien.
    5. Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren