Kerriesoep

    Kerriesoep

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Krachtig kerriesoepje met ui en een snufje peterselie. Pas hoeveelheden naar smaak aan.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter
    • 500 gr uien
    • 1 eetlepel kerriepoeder, of naar smaak
    • 2,5 eetlepel bloem
    • 2 liter bouillon (getrokken van rund of kippenvlees)
    • 1 takje peterselie
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Boter smelten en de gesneden uien fruiten. Kerriepoeder toevoegen. Los de bloem in een grote mok met water op (geen klontjes meer) en voeg bij de uien. Daarna langzaam de hete bouillon bijvoegen onder voortdurend roeren. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
    2. Op het laatst de gesneden verse peterselie toevoegen. De 2 eieren in een andere pan goed klutsen. De soep overgieten in de pan met de eieren. De soep niet meer laten koken. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren