Kip curry met sperziebonen en rijst

    Kip curry met sperziebonen en rijst

    58keer bewaard
    40min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige kip curry, snel gemaakt, dus zeer geschikt voor doordeweek. Je kunt in plaats van sperziebonen ook een frisse salade serveren.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr sperziebonen
    • 200 gr rijst
    • olijfolie
    • 1/2 ui
    • 2 kleine kipfilets
    • 1 rode paprika
    • 2 eetlepels milde curry paste (bijv. van Patak)
    • scheutje kokosmelk, melk of slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook in ruim kokend water de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar. Zet ondertussen ook een pan met ruim kokend water voor de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    2. Snij de kipfilet, ui en de paprika in blokjes. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui tot deze zacht is, voeg dan de kip toe en bak rondom kort aan. Voeg de blokjes paprika toe, twee eetlepels curry paste en een scheutje room. Roerbak de kip in ongeveer 10-15 minuten gaar.
    3. Serveer het kipmengsel met de rijst en de sperziebonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    2

    Supermakkelijk om te maken, dit maak ik regelmatig - 01 nov 2012

    MarianneLeeflang
    1

    Heerlijk recept. Gemakkelijk Te maken. Zelf voeg ik stukjes ananas toe! - 22 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren