Sint-Jakobsschelpen met spek en fruit van de barbecue

    Sint-Jakobsschelpen met spek en fruit van de barbecue

    Voeg toe aan favorieten!
    32min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Bijzondere spiesjes voor op de barbecue. Aardbeien, vijgen en sint-jakobsschelpen worden omwikkeld met spek en vervolgens gegrild op de barbecue. Een unieke smaakcombinatie! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 spiesen

    • 1 citroen, uitgeperst en de schil geraspt
    • 1 eetlepel honing
    • 12 sint-jakobsschelpen
    • zout en peper naar smaak
    • 6 verse vijgen, zonder steeltje
    • 6 aardbeien, zonder kroontje
    • 12 plakjes spek, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Steek een barbecue aan of verwarm een gasbarbecue op middelhoge stand. Laat 12 houten prikkers weken in water (zodat ze niet verbranden op de barbecue). Meng citroenrasp, -sap en honing. Zet opzij.
    2. Bestrooi de sint-jakobsschelpen met zout en peper. Wikkel de sint-jakobsschelpen, vijgen en aardbeien in spek. Prik 1 sint-jakobsschelp en een aardbei of vijg aan elke spies.
    3. Bestrijk het rooster licht met olie. Leg de spiesen op de voorverwarmde barbecue; gril ze 6-8 minuten per kant en bestrijk ze ondertussen met citroen-honingglazuur tot het spek knapperig is en de sint-jakobsschelpen gaar zijn.

    Video

    Sint-Jakobsschelpen met spek en fruit van de barbecue
    Sint-Jakobsschelpen met spek en fruit van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren