Spaanse gazpacho

    Spaanse gazpacho

    5keer bewaard
    20min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Wat is lekkerder op een warme zomerdag dan een klassieke koude gazpacho? Serveer deze gazpacho gekoeld in een glas of een soepkom. Je kunt het ook in kleine borrelglaasjes serveren als aperitiefje op een zomers feestje. Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo tomaten, gepeld en gehalveerd
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 ui, gesneden
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 1 komkommer, geschild en in plakjes
    • zout naar smaak
    • 50 ml extra vergine olijfolie
    • 25 ml rode wijnazijn
    • koud water, zoveel als nodig
    • Om te garneren
    • 1/2 ui, fijngehakt
    • 1 groene paprika, fijngehakt
    • 1 komkommer, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de tomaten, knoflook, paprika, komkommer, zout, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel, en voeg kleine beetjes koud water toe voor zover nodig om de gewenste consistentie te krijgen.
    2. Serveer de gazpacho gekoeld en garneer met gehakte ui, paprika en komkommer.

    Video

    Spaanse gazpacho
    Spaanse gazpacho

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    dat ziet er reuze lekker uit morgen ga ik die beslist maken - 01 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren