Gestoofde Marokkaanse kip

    Gestoofde Marokkaanse kip

    32keer bewaard
    40min


    356 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig doordeweeks gerecht met kip, kikkererwten, groenten en specerijen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kipfilet, in stukjes
    • 1 dessertlepel zout
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 2 wortels, in plakjes
    • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
    • stuk gemberwortel, fijngehakt
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 3/4 theelepel komijn
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/4 theelepel kurkuma
    • 350 ml kipbouillon
    • 250 gr passata
    • 1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 1 courgette, in plakjes
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kip met zout bestrooien en in een grote koekenpan op matig hoog vuur bijna gaar bakken. Uit de pan halen en apart zetten.
    2. Ui, knoflook, wortel en selderij in de koekenpan sauteren. Als de groenten gaar zijn gember, paprikapoeder, komijn, oregano, cayennepeper en kurkuma erdoor roeren en al roerend 1 minuut bakken. Vervolgens bouillon en passata erdoor roeren. De kip weer in de pan doen, het vuur laag zetten en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
    3. Kikkererwten en courgette aan de pan toevoegen en zachtjes aan de kook brengen, De pan afdekken en 15 minuten laten sudderen tot de courgette gaar is. Citroensap erdoor roeren en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Lekker en voedzaam. Staat bij mijn favoriete recepten. - 05 aug 2014

    BertLinders
    0

    lekker - 14 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren