Ajam betawi

    Ajam betawi

    5keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk Indonesisch kipgerecht in een zoete ketjapsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 tenen knoflook
    • 7 sjalotjes
    • 3 rode lomboks
    • 7 rawits
    • 2 theelepels trassi
    • 2 theelepels ketumbar
    • 7 eetlepels ketjap manis
    • 1 eetlepel limoensap
    • 500 gr kipdrumsticks, donker gegrild
    • 1 theelepel gemalen witte peper
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Pel de knoflook en sjalotjes en snijd ze in plakjes. Wrijf de lombok en rawit fijn in een vijzel. Verwarm 3 eetlepels olie in een wok en bak de sjalot en lomboks erin. Laat 3 minuten koken en voeg dan de trassi en ketumbar toe. Laat 2 minuten bakken.
    2. Voeg de ketjap toe en blijf roeren tot je een dikke saus krijgt. Voeg het limoensap toe en doe de gegrilde kip erbij. Roer goed en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren