Ajam Blado

    1 uur 10 minuten

    Een pittig Indonesisch kipgerecht, lekker als onderdeel van een rijsttafel. Houd je niet van pittig, doe dan 1 theelepel sambal ipv 2 eetlepels.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo kippenpoten
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 eetlepels sambal manis
    • 1 theelepel ketumbar
    • 1 theelepel djinten
    • 1/2 theelepel laos
    • 1/4 blok santen
    • 200 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bak de kippenpoten in de olie aan. Fruit in een andere pan de ui, djinten, sambal, ketumbar en laos. Voeg de kip bij de kruiden en voeg het water toe.
    2. Smelt de santen in de saus en laat zachtjes koken tot de saus aan de kip blijft plakken. Als de kip tegen die tijd nog niet gaar is voeg je meer water toe en laat je het nog langer sudderen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties