Atjar tjampoer (zoetzure groenten)

    Atjar tjampoer (zoetzure groenten)

    8keer bewaard
    7dagen35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere andere manier om groenten te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr witte kool
    • 100 gr sperziebonen
    • 150 gr worteltjes
    • 150 gr bloemkoolroosjes
    • 250 ml azijn
    • 1/2 theelepel sambal
    • 50-75 gr witte basterdsuiker
    • 1 flinke theelepel koenjit
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 4 sjalotjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 7dagen rusten  ›  Klaar in:7dagen35min 

    1. Snipper de kool en snijd de sperziebonen en worteltjes in de lengte doormidden. Was de bloemkoolroosjes. Pel de sjalotjes en snijd ze fijn.
    2. Doe de azijn in een pannetje en breng met 250 ml water, de sambal, de suiker, het koenjit- en het gemberpoeder aan de kook. Proef het mengsel even als de suiker is opgelost. Het moet zoetzuur smaken (voeg eventueel nog wat azijn of suiker toe).
    3. Doe de groenten in de pan en laat ze in 5-8 minuten beetgaar koken. Laat de atjar daarna afkoelen.
    4. Schep de atjar in schone glazen potten en sluit ze goed. Laat voor gebruik 1 week staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren