Tahu goreng telor

    Tahu goreng telor

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk om te serveren als diner, maar ook zeer geschikt voor een buffet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blok tahu, in blokjes gesneden
    • 4 grote eieren
    • Voor de saus
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels gebakken uitjes (Go-Tan bijvoorbeeld)
    • 1 of 2 rawit
    • 2 eetlepels pindakaas
    • 2 of 3 eetlepels azijn
    • 1 eetlepel sambal
    • ketjap, zoveel als nodig om een gladde saus te maken
    • zout naar smaak
    • Voor erbij te serveren
    • bosje selderij, fijn gesneden
    • 1 lente-ui, fijn gesneden
    • 1 gekookte aardappel, in blokjes
    • gebakken uitjes
    • taugé

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de tahu in een beetje olie, klop de eieren met wat zout en peper los en giet ze bij de tahu. Roer alles regelmatig tot het ei gestold is.
    2. Maak de knoflook, gebakken uitjes en de rawit fijn in een keukenmachine of op een wrijfsteen.
    3. Roer de overige saus ingrediënten samen tot een mooie donkere gladde saus ontstaat. Meng het knoflook-mengsel erdoor. Meng goed.
    4. Doe de tahu omelet in een schaal, verdeel er wat taugé en aardappelblokjes over. Giet dan de saus erover en garneer met selderij, lente-ui en gebakken uitjes.
    5. Je kunt dit gerecht ook koud eten, of lauwwarm.

    Buffet stijl

    Voor buffet-stijl bak je 2 blokken tahu lichtbruin. Bak 2 zakken aardappelblokjes. Beboter een grote lasagneschaal en strooi er wat bloem over. Klop dan 10 grote eieren los met wat melk en zout. Meng dit alles en doe in de schaal, zet in de oven tot het ei gestold is. Verdubbel de saus-ingrediënten (pas op met de azijn!).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren