Labskous met ei

    Labskous met ei

    1keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak labskous graag klaar met cornedbeef, aardappelen en spiegeleieren of gepocheerde eieren. Het is een soort hutspot uit de oven. Leg de eieren over de hutspot heen.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2,5 kilo aardappelen
    • 8 uien, schoongemaakt en fijngesneden
    • 2 blikjes cornedbeef
    • 4 eetlepels paneermeel, of genoeg om de bovenkant van de ovenschaal te bedekken
    • 20 gr gesmolten boter
    • 2 eetlepels mayonaise, of meer naar smaak
    • 4 augurken, in stukjes gesneden
    • 1/2 theelepel piccalilly, of naar smaak
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kook de aardappelen kruimig net als voor een stamppot. Bak de stukjes ui bijna gaar in een grote koekenpan. Voeg daarna de blikjes cornedbeef toe en fruit mee. Giet overtollig vocht af.
    3. Stamp de aardappelen samen met de cornedbeef en ui fijn. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Schep het over in een ovenschaal, strooi er paneermeel overheen en giet er daarna gesmolten boter over.
    4. Zet de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Afmaken met gebakken spiegeleieren (of gepocheerde eieren), wat gesneden augurken, en een sausje gemaakt van mayonaise en piccallily. Meng dit sausje goed door elkaar en verwarm het even.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren