Pilaf met rundvlees en rijst

    Pilaf met rundvlees en rijst

    3keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenpansgerecht is erg makkelijk om te maken. Je kunt in plaats van rundvlees ook lamsvlees gebruiken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 370 gr rijst
    • 4 wortels
    • 1 kilo rundvlees (of lam) met bot
    • 1 ui
    • 120 ml olijfolie
    • 2 theelepels komijn
    • 2 verse, rode pepers
    • bol knoflook (optioneel)
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Spoel de rijst, laat in warm water weken en zet opzij. Schil de wortels en snij ze in dunne reepjes (luciferhoutjes). Haal het vlees van het bot en snij in blokjes. Snij de ui in halve ringen.
    2. Verhit de olie in een (braad)pan en bak de botten hierin lichtbruin. Haal ze uit de pan en leg apart.
    3. Voeg de uien toe aan de pan en bak 5 minuten mee, voeg dan het rundvlees toe en braad dit rondom bruin aan. Doe de botten weer in de pan en roer de wortels erdoor. Bestrooi met komijn.
    4. Voeg de hele pepers toe en optioneel de hele bol knoflook (ongepeld) en roer door. Voeg zout toe naar smaak en giet er dan heet water over tot alles net bedekt is. Breng aan de kook en laat 35-40 minuten zachtjes koken.
    5. Verwijder de botten en bedek dan met een laag rijst. Voeg 450 ml heet water toe en strijk de rijst glad, maar roer niet! Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur nog 20-25 minuten koken. Roer goed door en serveer.

    Video

    Pilaf met rundvlees en rijst
    Pilaf met rundvlees en rijst

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren