Appelcake met toffeesaus

    Appelcake met toffeesaus

    81keer bewaard
    1uur40min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lekkere traktatie voor in de herfst, appelcake met een heerlijke toffeesaus. Smeuïg, verrukkelijk en indrukwekkend! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 280 ml plantaardige olie
    • 2 theelepels vanille extract
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 500 gr appel, geschild en in kleine blokjes
    • 120 gr pecannoten, gehakt
    • Voor de toffeesaus
    • 125 gr boter
    • 60 ml melk
    • 225 gr bruine basterdsuiker
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in.
    2. Klop de eieren schuimig in een kom, voeg geleidelijk de suiker toe. Mix de olie en vanille extract erdoor. Meng de bloem, zout en baksoda en voeg dit toe aan het eimengsel. Roer de appel en pecannoten erdoor.
    3. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker of mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een serveerschaal.
    4. Voor de toffeesaus: meng alle ingrediënten in een steelpan, laat 3 minuten koken, onder voortdurend roeren. Giet dit langzaam over de warme cake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Appelcake met toffeesaus
    Appelcake met toffeesaus

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    SimoneBruggeman
    2

    Ik heb deze cake gemaakt voor mijn collega's en iedereen nam een tweede stuk! Makkelijk te maken, de geur is inderdaad heerlijk en de cake ook. Door de olie is het een stuk lichter dan een cake van boter. Bedankt voor het recept - 11 apr 2014

    van
    1

    De toffeesaus kan door de helft... - 13 nov 2015

    1

    Had walnoten in huis en met alle andere ingrediënten direct eraan begonnen. Super makkelijk en de geur alleen al in het huis was indrukwekkend. Video is erg overzichtelijk! Elsni - 19 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren