Sponscake

    Sponscake

    7keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze sponscake kun je prima als taartbodem gebruiken. Versier de taart daarna met vruchten, bijvoorbeeld. Vermenigvuldig dit recept met 1,5 als je 10 kleine cakejes wilt maken. Dit recept is melkvrij.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 sponscake

    • 4 eieren, gesplitst
    • 110 gr patentbloem
    • 140 gr suiker
    • sap van 1/2 citroen
    • 1 zakje bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in (met olie indien melkvrij) en bestrooi met een beetje bloem.
    2. Eiwitten stijfkloppen en daarna suiker bijvoegen en weer verder kloppen. Eigeel één voor één bijvoegen en weer kloppen. Daarna bakpoeder en citroensap bijvoegen. Weer kloppen en dan bloem bijvoegen.
    3. Giet het beslag in de taartvorm en bak het ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren