Kruidige rode kool met appel

    Kruidige rode kool met appel

    3keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Rode kool met appeltjes, op smaak gebracht met kaneel en nootmuskaat. Heerlijk bijgerecht!

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode kool, gehakt
    • 1 bodempje (ong. 300 ml) water
    • 1 laurierblaadje, of meer naar smaak
    • 2 kruidnagels
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 bouillonblokje
    • snufje kaneel
    • snufje nootmuskaat
    • 100 ml azijn
    • 2 appels, geschild en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Snij de rode kool in stukjes en was de rode kool grondig (liefst 2 keer). Zet een pan op het vuur met een bodempje water. Voeg het bouillonblokje toe en roer totdat het is opgelost. Doe de rode kool erbij, het laurierblaadje, en de kruidnagels. Laat dit 1 uur zachtjes sudderen.
    2. Doe na een half uur de stukjes appel erbij. Roer vlak voor het gaar is de kaneel, nootmuskaat en azijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren