Sperziebonen speciaal

    Sperziebonen speciaal

    5keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit speciale gerecht met sperziebonen kun je nog specialer maken met gesneden spitskool, courgette, aubergine en champignons. Maar zonder deze ingrediënten ook erg lekker.

    keeslies Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr hamlappen, in stukjes gesneden
    • 15 gr margarine
    • 2 uien, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 theelepels sambal
    • 300 ml water
    • 600 gr sperziebonen
    • 2 tomaten (ontvelt), fijngesneden
    • 1 scheut ketjap
    • 1 scheutje tomatenketchup
    • 1 bouillonblokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vlees kruiden met zout en peper en braden in een klein beetje margarine. Gesneden uien erbij doen en ook even meebakken tot ze lichtbruin zijn. Knoflook en sambal erbij doen en doorroeren. Dan in een gewone pan doen, 300 ml water toevoegen en de boontjes, gesneden tomaten en ketjap toevoegen.
    2. Voeg de ketchup en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat daarna op een laag pitje sudderen tot het gaar is. Dit kan je eten met zowel aardappels als rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PauliBoele
    0

    - Gewaardeerd op - 04 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren