Sambal goreng boontjes

    Sambal goreng boontjes

    20keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke andere manier om boontjes te serveren, uiteraard lekker bij een Indonesische rijsttafel. Of gewoon als weer eens iets anders.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr boontjes (liefst vers, maar Chinese boontjes uit blik kan ook)
    • 2 grote uien, fijn gesneden
    • 1 teentje knoflook
    • stukje trassi
    • 1 eetlepel sambal
    • zout, peper en nootmuskaat
    • 2 theelepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels olie
    • 1 kopje (235 ml) melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Als je verse boontjes gebruikt, kook je ze eerst beetgaar, bewaar het kookvocht.
    2. Fruit vervolgens alle overige ingrediënten in de olie. Als de uien bruin zijn, voeg je de bonen toe, samen met het kopje melk. Laat alles een half uur zachtjes sudderen.

    Tip

    Het beste is om de bonen van te voren niet al te gaar te koken. Anders worden ze tijdens het sudderen heel zacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Mijn man en ik vonden het super, onze (kleine) kinderen vonden het te scherp. overigens was mijn man de suiker vergeten, maar niet gemist! - 20 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren