Mu Shu varkensvleeswraps

    Mu Shu varkensvleeswraps

    3keer bewaard
    45min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Dit veelzijdige recept kun je naar eigen smaak aanpassen. Soms gebruik ik kool en pruimensaus en dat is ook heerlijk. De vulling wordt gewoonlijk geserveerd in Chinese pannenkoekjes, maar ik gebruik liever tortillawraps.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 varkenshaas, in reepjes
    • 1 ui, dungesneden
    • 2 cm gemberwortel, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 275 gr paksoi, dungesneden
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 10 grote champignons, in zeer dunne plakjes
    • 275 gr taugé
    • 4 eetlepels Chinese rijstwijn of sake
    • 3 eetlepels hoisinsaus
    • 2 eetlepels Chinese sojasaus
    • 8 bloemtortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. De tortilla's in aluminiumfolie wikkelen.
    2. Een grote koekenpan op een hoog vuur heel heet laten worden en daarin varkensvlees, ui, gember en knoflook roerbakken tot het vlees bruin is en de ui gaar (ong. 5 minuten). Paksoi, rode paprika en champignons erdoor roeren en bakken tot de paprika gaar, maar knapperig is (ong. 5 minuten). De pan van het vuur nemen.
    3. De tortilla's in de oven leggen en in ong. 8 minuten warm laten worden.
    4. De pan intussen weer op een hoog vuur zetten en taugé, rijstwijn, hoisinsaus en sojasaus erdoor roeren. Verwarmen tot de taugé gaar is (ong. 5 minuten).
    5. De tortilla's uit de oven halen, het varkensvleesmengsel over het midden verdelen en de tortilla's oprollen. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren