Pompoenstamppot met kipfilet en snijbiet

    Pompoenstamppot met kipfilet en snijbiet

    9keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Eenpansgerecht met kip, pompoen en snijbiet. Lekker!

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • halve pompoen
    • 300 gram kipfilet
    • 2 eetlepels pittige currypasta
    • boter en/of olie
    • 1 rode paprika
    • 1 bosje snijbiet (ongeveer tien stengels)
    • 1 ui
    • 2 eetlepels pittige ketchup
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in zo'n vijftien minuten gaar in ruim kokend water.
    2. Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een wok in een beetje boter en/of olie.
    3. Voeg de currypasta toe en laat alles even bakken.
    4. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg toe aan de wok. Bak mee tot de kip gaar is.
    5. Was en snijd de paprika en snijbiet.
    6. Voeg de paprika toe aan de pan.
    7. Giet de pompoen af en voeg toe aan de wok. Roer het geheel goed door elkaar zodat er een moes ontstaat.
    8. Voeg ketchup en naar smaak peper en zout toe aan de schotel.
    9. Voeg als laatste de snijbiet toe en laat deze in enkele minuten slinken.
    10. Schep de stamppot op de borden. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren