Hongaarse goulash met spekjes

    Hongaarse goulash met spekjes

    13keer bewaard
    3uur15min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Hongaarse goulash met spekjes en blokjes aardappel. Het duurt even voor het klaar is, maar het is zeker de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr doorregen runderlappen, in stukjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 100 gr boter of margarine
    • 50 gr magere spekblokjes
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 rode paprika's, in stukjes
    • 2 groene paprika's, in stukjes (of alleen rode paprika's)
    • 1 vleesbouillontablet
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 100 ml rode wijn
    • 2 eetlepels tijm
    • 1,5 eetlepel paprikapoeder
    • snufje chilipoeder
    • 4 vastkokende aardappelen, schillen en in blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • maïzena (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Bedek de vleesblokjes met de bloem. Braad het vlees in de boter in een grote braadpan even aan, ong. 5 minuten. Bak daarna de spekblokjes mee, ong. 2 minuten.
    2. Voeg de ui, knoflook en paprika's toe aan het vlees en bak 2 minuten mee.
    3. Los het bouillonblokje op in 200 ml heet water. Schenk de bouillon, tomatenblokjes en wijn bij het vlees. Voeg tijm, paprikapoeder en chilipoeder toe.
    4. Breng aan de kook, deksel op de pan, en laat 2 uur zachtjes sudderen (gebruik eventueel een vlamverdeler).
    5. Voeg de aardappelblokjes na 2 uur sudderen toe, en laat vervolgens nogmaals 45 minuten verder sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat maïzena toe om het gerecht te binden (los de maïzena eerst op in een beetje bouillon voordat je het toevoegd om klontjes te voorkomen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Bellemay
    van
    2

    Heerlijk kruidig..heb er alleen wat gemalen komijnzaad, een blikje tomatenpuree en een laurierblaadje aan toegevoegd. Zeer zeker voor herhaling vatbaar! - 26 feb 2016

    ajna
    van
    2

    - Gewaardeerd op - 05 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren