Drammerhage kokoskoek

    Drammerhage kokoskoek

    11keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke lekkernij voor bij de koffie, snel klaar, makkelijk te maken en voor een groot aantal personen.

    riekje100 Fryslân, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Beslag
    • 4 eieren
    • 250 gr suiker
    • 250 gr bloem
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 2 dl melk
    • 1 zakje bakpoeder
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • Voor de kokoslaag
    • 125 gr boter, gesmolten
    • 1/2 dl melk
    • 250 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gr geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een grote bakplaat (met opstaand randje) met bakfolie.
    2. Klop 3 of 4 eieren los in een kom en mix dan de suiker erdoor tot een bleek mengsel. Voeg de bloem toe en mix goed door.
    3. Smelt de 50 gr boter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur. Meng hier 2 dl melk door, 1 zakje bakpoeder en 2 zakjes vanillesuiker. Voeg toe aan het suiker/ei/bloemmengsel en mix goed door. Schep dit beslag op de bakplaat.
    4. Bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Voor de kokoslaag smelt je ondertussen 125 gr boter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur. Voeg een 1/2 dl melk toe, de basterdsuiker en de geraspte kokos. Meng goed door.
    6. Schep het kokosmengsel over de gebakken cake op de bakplaat. Bak de cake nu nog eens 3-5 minuten in de voorverwarmde oven. Niet langer, anders verbrandt de suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Petri
    van
    0

    Lijkt me heerlijk maar hoe groot moet het bakblik ongeveer zijn? - 29 okt 2012

    riekje100
    van
    0

    eenvoudig klaar te maken - 13 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren