Pangsit

  1 uur

  Nodig je vrienden of familieleden uit om dit recept te maken, want als je met z'n drieën 160 balletjes draait en 160 pakketjes dichtmaakt ben je ongeveer 30 minuten bezig. Vele handen maken licht werk!


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 160 hapjes

  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 pak met 40 loempiavellen (bewaren in de diepvries)
  • 2 zakjes gehaktkruiden-mix
  • 8 beschuitjes, kruimelen
  • 1 ei
  • 5 à 6 teentjes knoflook
  • 3 à 4 theelepels sambal oelek
  • 1 scheut ketjap manis

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Laat de loempiavellen en het gehakt ontdooien. Zet een kommetje water klaar, want dit is het plakmiddel voor de loempiavellen. Je hebt voor dit gerecht een frituurpan nodig. Zet ook een grote kom met keukenpapier erin klaar om de gefrituurde pangsits in te doen.
  2. Snij de ontdooide loempiavellen in 4 stukken, zodat je 40 x 4 vellen krijgt = 160 velletjes.
  3. Maak een mix van het rundergehakt, kruidenmix, beschuitjes, ei, knoflook, sambal en ketjap. Draai hier 160 kleine balletjes van (ongeveer 1,5 cm in diameter).
  4. De balletjes moeten in de loempia-velletjes gedraaid worden, dat gaat als volgt: Maak een velletje met een natte hand vochtig, leg een gehaktballetje erop, sluit het velletje diagonaal, kruis de twee zijpunten van het velletje diagonaal. Het water dient als plakmiddel. Verzamel de 160 balletjes in een schaal om ze zodadelijk te frituren. Je kunt ze ook in de diepvries bewaren.
  5. Frituren/bewaren/oppwarmen: Je kunt de pangsit zowel ongefrituurd als gefrituurd in de diepvries bewaren. Het frituren duurt ongeveer 5 minuten per portie. Als je ze gefrituurd in de diepvries hebt bewaard, kun je ze opnieuw frituren, maar het is lekkerder om ze in de oven op te warmen.
  6. De pangsits worden warm geserveerd (transport in aluminiumfiolie) met Eagle-saus of chilisaus als dipsaus met een servetje. Succes!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)