Rode curry met kip

    (2)
    30 minuten

    Een heerlijke rode curry met kipfilet en sperzieboontjes. Serveer met rijst.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olie
    • 2 kleine eetlepels rode currypasta
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 500 gr kipfilet, in reepjes
    • 800 ml kokosmelk
    • 500 gr sperzieboontjes, in stukjes (iets voorgekookt)
    • 2 eetlepels vissaus
    • 1/2 tot 1 eetlepel donkere basterdsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 limoen, schil geraspt en geperst
    • klein handje korianderblaadjes
    • 100 gr geroosterde ongezouten cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en verwarm hierin de knoflook en currypasta 1 tot 2 minuten. Bak dan de kip 2 tot 3 minuten mee.
    2. Voeg dan de kokosmelk, voorgekookte sperziebonen, vissaus, suiker, zout en de limoen (schil en sap) toe.
    3. Laat alles 7 tot 10 minuten zachtjes koken tot de kip en sperziebonen geheel gaar zijn.
    4. Bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten en serveer met rijst. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Mylenealvesdasilva
    3

    Lekker en makkelijk recept! Ik heb alleen geen vissaus gebruikt, 3/4 citroen uitgeperst, normale kristalsuiker gebruikt, gewoon ketoembar/koriander uit een potje tijdens het koken erdoorheen geroerd en tijdens het koken wat zout en sambal aan het gerecht toegevoegd. Wat ik erg bizar vond, was dat het mengsel onwijs dun bleef! Ik had meer een dikkere saus verwacht, dus besloot ik om flink wat (10 eetlepels?) allesbinder toe te voegen. Hierdoor werd het een mooie, dikke saus. Ik zou het zeker nog een keer maken!  -  23 dec 2014

    van
    0

    Lekker recept! Had te weinig cocosmelk, daarom aangevuld met crème fraîche, smaakte dus ook prima. Iets minder kip gebruikt, maar wel een rode paprika toegevoegd.  -  25 feb 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren