Paprika en kip in honingsaus

    Paprika en kip in honingsaus

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Paprika en honing is een heerlijke combinatie! Voeg wat kip, nootjes en rijst toe en je hebt een heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode paprika's
    • 2 groene paprika's
    • 2 gele paprika's
    • 3 bosuitjes
    • 1 zakje garneeramandelen
    • 300 gr kipfilet
    • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 4 eetlepels (zonnebloem-)olie
    • 2 eetlepels honing
    • 3 eetlepels sojasaus
    • zout en versgemalen peper
    • 1 - 2 theelepels aardappelzetmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in reepjes. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in lange dunne plakjes. Halveer de amandelen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en schep de helft van de ketoembar en gemberpoeder erdoor.
    2. Verhit een wok of grote koekenpan op matig vuur. Schep de amandelhelften om zodat ze goudbruin roosteren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
    3. Verhit vervolgens de helft van de olie in de pan en roerbak de kipreepjes in 2 minuten rondom bruin. Breng ze op smaak met peper en zout en schep de kip uit de pan.
    4. Verhit de rest van de olie en roerbak de paprikareepjes op hoog vuur in 2 tot 3 minuten knapperig. Laat de bosui ongeveer 30 seconden meebakken en zet het vuur laag. Schep de rest van de ketoembar en gemberpoeder door de paprika. Voeg dan de kip, honing, sojasaus en 2 eetlepels water toe. Voeg wat aardappelzetmeel toe om de saus te binden. Breng al roerend aan de kook en serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren