Nasi koening

    Nasi koening

    3keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Nasi koening is een Indonesisch rijstgerecht dat bestaat uit gele rijst. Een lekker bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 500 gr pandanrijst
    • 1 eetlepel koenjit (gemalen kurkuma)
    • 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
    • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
    • 1 stengel citroengras (of 1 theelepel gedroogd)
    • 400 ml kokosmelk
    • 1/2 komkommer
    • 1/2 rode peper, gesnipperd
    • zout
    • 300 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de rode peper hierin. Schep de ongekookte rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor. Bak kort mee. Snijd de stengel citroengras open en steek in de rijst.
    2. Voeg de kokosmelk met 300 ml water bij de rijst en breng al roerend aan de kook.
    3. Kook de rijst met deksel in 15 minuten op matig vuur gaar. Haal de pan van het vuur, roer de rijst door, controleer de gaarheid, laat eventueel nog wat langer koken en laat tot slot nog even droogstomen zonder deksel.
    4. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Serveer de rijst op een grote schaal, haal de citroengras-stengel eruit. Garneer met de komkommer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren