Smoor daging

    Smoor daging

    10keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker recept voor in ketjap gesmoord rundvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 gr sukadelappen
    • 6 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 3 rode pepers, in ringetjes
    • 1 eetlepel ketoembar
    • 1 theelepel djinten
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 5 eetlepels ketjap manis
    • 1 eetlepel tamarindepasta (bijv. van een pot van Flowerbrand®)
    • 150 ml kippenbouillon (van 1/2 blokje)
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees 3 minuten op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan.
    2. Bak in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en rode peper 3 minuten op laag vuur. Roer de ketoembar, djinten en nootmuskaat door het uimengsel en bak kort mee.
    3. Doe het vlees weer in de pan. Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout.
    4. Laat het vlees met de deksel op de pan op een laag vuurtje (op een warmhoudplaatje) 1 uur stoven. Lekker met nasi koening en sambal goreng-boontjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren