Kreeftensoep met pompoen van Ton

    Kreeftensoep met pompoen van Ton

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze soep maak ik op basis van mijn kreeftenbouillon en garneer ik met torentjes palingsalade.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 eetlepels olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1/2 eetlepel kerriepoeder
    • 1/2 eetlepel gehakte verse gember
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1 kilo pompoen, in dobbelsteentjes
    • 3 liter kreeftenbouillon
    • 250 ml room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Fruit in een grote braadpan de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook in de olie. Roer hierbij voortdurend met een spatel zodat de gesnipperde ui en knoflook niet aanbranden of verkleuren. Voeg de gember, kerrie en cayenne toe en laat meesmoren.
    2. Voeg de pompoen toe aan de pan met ui en knoflook. Passeer de kreeftenbouillon door een bolzeef en voeg toe aan de soep. Kook in ongeveer 30 minuten gaar en pureer met de staafmixer. Wrijf de soep door een bolzeef. Voeg de room erbij en breng op smaak met zout, peper en snufje suiker.
    3. Optioneel: Serveer de soep in een diep bord met het taartje van paling. Eventueel wat dunne room en kruidenolie voor de decoratie toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren