Kiprolletjes met ham en kaas

    Kiprolletjes met ham en kaas

    9keer bewaard
    27min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik had dun gesneden kipfilet in huis en heb daar dit recept van gemaakt. Een soort cordon bleu, maar dan met kip! Lijkt ook wel een beetje op een soort mini rollade. Ik heb de kiprolletjes op de barbecue gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook in een pan bakken.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 dunne kipfilets
    • zout, peper, knoflookpoeder, naar smaak
    • 2 plakjes rauwe ham
    • 2 plakjes kaas
    • olijfolie/boter
    • cocktailprikkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Sla de kipfilets nog dunner tot ongeveer een halve centimeter, met de onderkant van een pan (leg de kipfilets daarbij tussen twee lagen plasticfolie). Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en knoflookpoeder.
    2. Beleg elke kipfilet met een plakje ham en daarop een plakje kaas, zorg dat het niet uitsteekt.
    3. Rol de kipfilet strak op, vouw de zijkanten naar binnen en zet vast met 1 of 2 cocktailprikkers. Bestrijk de kiprolletjes met olijfolie als je ze op de barbecue gaat grillen.
    4. Bak de kiprolletjes in ruim boter aan alle kanten gaar en bruin in een koekenpan of braadpan. Op de barbecue: draai de kip steeds een kwartslag en gril in ongeveer 12 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren