Krachtige runderbouillon

    Krachtige runderbouillon

    1keer bewaard
    4uur30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept maak je ongeveer 1,5 liter runderbouillon. Lekker krachtig van smaak en met veel groenten gemaakt.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 liter koud water
    • 250 gr runderpoulet
    • 300 gr runderschenkel
    • 2 theelepels zout
    • 1 ui, in stukken
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1 aardappel, geschild en in plakjes
    • 3 takjes peterselie
    • 2 laurierblaadjes
    • 3 takjes tijm
    • 3 stukjes foelie
    • 4 zwarte peperkorrels
    • snufje rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Zet een soeppan met 1,5 liter water op en voeg hierbij de runderpoulet, schenkel en zout. Breng dit aan de kook.
    2. Voeg de ui, wortel, aardappel, peterselie, laurier, foelie, peperkorrels en rozemarijn toe. Zet het vuur zacht (gebruik bijvoorbeeld een vlamverdeler) en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
    3. Haal het vlees uit de pan en verwijder het bot van het vlees. Snij het vlees klein en zet het even opzij. Pak een zeef en leg hierin een theedoek. Schenk de bouillon door de zeef in een andere grote pan. Gooi de groenten en kruiden weg, maar doe het vlees (zonder bot) terug in de pan.
    4. Je kunt de bouillon nu laten afkoelen. Schep bij het verwarmen het gestolde vet van de soep af. Breng bij het verwarmen de bouillon op smaak met zout en peper en voeg naar wens verdere ingrediënten toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren