Spaghettini met pecorino kaas

    Spaghettini met pecorino kaas

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Je kunt voor dit recept ook gewone spaghetti gebruiken, spaghettini is gewoon iets dunnere spaghetti.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr spaghettini (of spaghetti)
    • 2 citroenen, uitgeperst
    • 200 gr Pecorino Romano kaas, geraspt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 50 gr cherrytomaatjes, doormidden gesneden
    • 20 gr platte peterselie, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de spaghettini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op.
    2. Pak een kommetje en meng hierin het citroensap en de geraspte kaas. Meng beetje-bij-beetje 4 eetlepels olijfolie erdoor.
    3. Bak in een koekenpan met een beetje olie de knoflook en cherrytomaten, ong. 2 minuten.
    4. Doe na het afgieten van de pasta, de pasta terug in de pan en voeg hier het citroen-kaasmengsel, de cherrytomaten, en 2 eetlepels kookvocht bij. Laat ong. 2 minuten sudderen onder regelmatig roeren.
    5. Schep de pasta op de borden en garneer met wat peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren