Uiensoep met stokbrood kaas

    Uiensoep met stokbrood kaas

    4keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Uiensoep is het lekkerst als het gloeiend heet wordt gegeten. Grill de broodjes met kaas op een bakplaat en leg ze daarna in de gloeiend hete soep.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr uien, in dunne ringen gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels boter
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel basilicum
    • 1 liter runderbouillon
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 stokbrood, in plakjes
    • 100 gr Gruyère kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de uien en knoflook in de boter in 10 minuten geurig en glazig. Voeg de oregano, tijm en basilicum toe en schenk de bouillon erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper.
    2. Snij het stokbrood in plakjes en strooi er geraspte kaas over. Zet ze even onder de grill, ongeveer 3 minuten. Schep de soep in kommen en leg een stukje brood met gesmolten kaas in elke kom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren