Erwtensoep van Pien

    2 uur 10 minuten

    Lekker makkelijk erwtensoepje. Serveer eventueel met een in stukjes gesneden rookworst.

    pien

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 liter erwtensoep

    • 2 liter water
    • 3 schouderkarbonades
    • 4 rundvlees bouillonblokjes
    • 1 pak spliterwten, gewassen
    • 1 doosje (300 gr) boerensoepgroente uit de vriezer (vers zakje soepgroente kan ook)
    • 1 hele ui, gepeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Kook het vlees 1 uur in 2 liter water met de bouillonblokjes.
    2. Haal het vlees uit pan er snij het vlees fijn.
    3. Doe de spliterwten bij de bouillon en kook even, ong. 10 minuten.
    4. Voeg het vlees, de soepgroente en de hele gepelde ui toe. Kook 1 uur tot alles gaar is. Haal de ui eruit (is alleen voor de smaak).

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren