Escargots à la champagneoise

    Escargots à la champagneoise

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Slakken op Franse wijze. Je kunt slakken uit blik gebruiken, deze worden in een heerlijk sausje gebakken en afgeblust met witte mousserende wijn. Serveer met knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
    • 24 slakken, uit blik
    • 1 vol glas mousserende witte wijn
    • 1 eetlepel kruidenboter
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • scheutje slagroom
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt een eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de fijngesnipperde ui tot deze goudgeel is.
    2. Laat 24 slakken uit blik uitlekken in een zeef en leg ze vervolgens bij de ui in de pan. Laat even doorbakken.
    3. Blus de pan af met een vol glas witte mousserende wijn. Laat onder geregeld omroeren 1/3 van de wijn inkoken.
    4. Neem 1 eetlepel kruidenboter en meng daar 1 eetlepel bloem door. Voeg dit klontje voor klontje aan de slakken toe en blijf roeren tot het botermengsel is opgenomen en de saus langzamerhand iets dikker wordt.
    5. Voeg 1 eetlepel gehakte peterselie toe en een scheutje slagroom. Maak op smaak met zout en peper. Serveer in schaaltjes met knapperig stokbrood erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties