Hartige taart met kip (chicken pot pie)
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Hartige taart met kip (chicken pot pie)

Dit is een eenvoudige hartige taart met kip, veel gegeten in Amerika, waar het 'chicken pot pie' wordt genoemd. Je kunt nog andere groenten en kruiden toevoegen. Een handig recept om restjes kip te gebruiken. Bekijk ook de video van dit recept!

jenn

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 2 grote vellen deeg voor hartige taart (of bladerdeeg)
  • 60 gr boter
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • zout en peper naar smaak
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 500 ml water
  • 3 aardappels, geschild en in blokjes
  • 225 gr gare kip, in blokjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 125 ml volle melk
  • 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 theelepel fijngehakte verse oregano

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol een deel van het deeg uit en bedek hiermee een taartvorm van 20 cm en zet apart.
  2. Doe de helft van de boter in een grote koekenpan of braadpan. Voeg de ui, selderij, wortel en zout en peper toe. Roerbak tot de groenten zacht zijn. Roer de bouillonblokjes en het water erdoor. Breng het mengsel aan de kook. Voeg de aardappel toe en kook deze tot ze gaar zijn, maar nog stevig.
  3. Smelt de resterende boter in een steelpan. Roer de kip en de bloem erdoor. Voeg de melk toe en warm goed door. Roer het kipmengsel door het groentenmengsel en laat koken tot het is ingedikt. Voeg verse kruiden toe. Schenk het mengsel in de voorbereide taartvorm. Rol het andere deel van het deeg uit en bedek hiermee de taart. Vouw de zijkanten om en druk goed dicht en snij 5 sneetjes in de bovenkant om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
  4. Bak de hartige taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven dan op 180°C en bak nog eens 20 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Video

Hartige taart met kip Hartige taart met kip

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties