Haringhapje

    Haringhapje

    3keer bewaard
    20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke hapjes van haring met appel op een stukje brood of roggebrood. Garneer met wat bieslook voor een feestelijke presentatie. Lekker hapje voor een verjaardag of de feestdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • een paar stukjes bruinbrood of roggebrood
    • een halve zure appel, geraspt
    • dille, fijngehakt
    • 100 gr boter
    • 1 theelepel mosterd
    • 150 gr zure haring (uit pot), klein gesneden
    • bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij het brood of roggebrood in hapklare stukjes.
    2. Meng boter (op kamertemperatuur) met de mosterd en wat gehakte dille. Voeg de geraspte appel toe en de kleingesneden haring. Meng goed door.
    3. Schep de haringsalade op de stukjes brood en garneer met wat gesneden bieslook.

    Alternatief

    Als je boter te vet vindt, kun je ook mayonaise gebruiken als alternatief.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren