Karnemelk scones

    Karnemelk scones

    12keer bewaard
    22min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het is erg gezellig om scones bij de thee te serveren als vriendinnen langskomen. Serveer de scones met jam en clotted cream (maar ik doe gewoon slagroom).

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 scones

    • 400 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 100 gr suiker
    • 3/4 theelepel zout
    • 175 gr boter, op kamertemperatuur
    • 250 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in met boter.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda. Voeg de suiker en het zout toe. Meng de zachte boter door het beslag tot er een grof kruimeldeeg ontstaat.
    3. Meng de karnemelk erdoor. Het beslag hoort wat nattig te zijn. Rol de helft van het deeg uit tot een bal en druk deze plat op een met bloem bestoven werkblad. Snij 6 punten uit het deeg. Doe dit ook voor de andere helft van het deeg. In totaal heb je nu 12 scones.
    4. Om een bruin korstje te krijgen, kun je de scones bestrijken met karnemelk en suiker.
    5. Leg de scones op de ingevette bakplaat en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren