Empanada met tonijn

    Empanada met tonijn

    16keer bewaard
    1uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Deze empanada met tonijn is een populaire Spaanse snack, die vaak in bars als tapas geserveerd wordt. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 50 ml olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 groene paprika, in blokjes
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 500 gr tomaten, in blokjes
    • zout naar smaak
    • 200 gr tonijn uit blik
    • 1 hardgekookt ei, in kleine stukjes
    • 2 grote vellen deeg voor empanada's of bladerdeeg
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht worden. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en zout naar smaak toe. Roer door, doe een deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
    3. Roer de tonijn en hardgekookt ei erdoor. Haal van het vuur en zet apart.
    4. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg 1 groot vel deeg op de bakplaat. Prik het deeg overal licht in met een vork. Schep het tonijnmengsel erover in een rechthoekige vorm, hou ongeveer 4-5 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling.
    5. Prik de tweede lap deeg ook in en leg dit over de vulling. Snij de zijkanten bij en druk aan om het deeg goed dicht te maken. Je kunt de afgesneden restjes deeg gebruiken om mooie decoraties aan te brengen op de empanada. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
    6. Bak de empenada in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen voor je het serveert.

    Video

    Empanada met tonijn
    Empanada met tonijn

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Heelijk, ik laat het paprika-tomaatmengsel met enkele laurierblaadjes minstens een half uur zachtjes stoven zodat al het vocht verdampt is. - 11 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren