Boerenkoolstamppot

    Boerenkoolstamppot

    5keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hollandse boerenkool met een bijzondere toevoeging: champignons! Je kunt de champignons ook weglaten voor een authentiek boerenkoolrecept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • 1 kilo boerenkool (of een zak van 500 gr gesneden boerenkool)
    • 125 gr champignons
    • 200 gr spekblokjes
    • olijfolie
    • rookworst
    • roomboter
    • 100 ml melk
    • zeezout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Rits de blaadjes boerenkool van de stronk, ongeveer 500 gram panklaar overhouden.
    2. Kook de aardappelen in een pan met water en een beetje zout. Leg de schoongemaakte boerenkool erbovenop. Zet het vuur lager als het water kookt. Laat dan alles in ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken met de deksel op de pan.
    3. Borstel de champignons schoon en snij de champignons in plakjes. Bak de champignons met spekblokjes in een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem.
    4. Kook de worst in een pan met water gaar.
    5. Giet de aardappelen met de boerenkool af en stamp alles fijn. Roer alles goed door met een flinke klont roomboter en de melk. Roer de spekblokjes en gebakken champignons door de boerenkool en breng op smaak met zeezout en peper.
    6. Snij de rookworst in plakjes en serveer de boerenkool met de plakjes worst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren