Witlofstamppot

    Witlofstamppot

    4keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Deze stamppot met aardappel, witlof, ananas en ui is zowel zoet als hartig. Een lekker winters gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • 1 ananas, geschild en in stukjes
    • 4 stronken witlof, in stukjes
    • 2 uien, grof gehakt
    • 2 grote tenen knoflook, fijngesneden
    • 100 ml melk
    • olijfolie
    • zeezout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de aardappelen in een pan met water en een beetje zout.
    2. Schil de ananas dik en verwijder de achtergebleven pitjes aan de buitenkant. Snij de ananas middendoor en verwijder de harde kern. Snij de ananas in kleine stukjes. Maak de witlof schoon, verwijder eventueel de harde bittere kern, snij de witlof in kleine reepjes. Snij de uien in grove stukken. Snij de knoflook heel fijn.
    3. Verwarm de melk in een pannetje. Giet de gare aardappelen af en stamp de aardappelen fijn met de warme melk.
    4. In een pan met dikke bodem een scheut olijfolie verwarmen en de witlof door de warme olijfolie scheppen. Voeg de knoflook en de gesnipperde ui toe. Bak alles op hoog vuur beetgaar.
    5. Schep de ananasstukjes en witlof door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met zeezout en peper. Verwarm alles nog even goed door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren