Zuurkoolschotel met slagersrookworst

    Zuurkoolschotel met slagersrookworst

    1keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ovenschotel met zuurkool en aardappel, geserveerd met een slagersrookworst (Je kunt ook een gewone rookworst in de supermarkt kopen). Serveer dit gerecht met een goed glas witte wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • 500 gr zuurkool
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • 125 ml crème fraîche
    • 1 slagersrookworst
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 120°C.
    2. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een beetje zout bijna gaar. Giet ze af en laat ze een beetje afkoelen. Snij ze daarna in dunne plakjes.
    3. Laat de zuurkool uitlekken. Snij de knoflook heel fijn en snipper de ui.
    4. In een pan wat olijfolie verwarmen en de ui zachtjes fruiten. Daarna op laag vuur de knoflook toevoegen. Voeg vervolgens de zuurkool toe en meng de crème fraîche door de zuurkool.
    5. Giet wat olijfolie in een ruime ovenschaal. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem en leg er een laagje zuurkool over. Daarna nog een laagje aardappelplakjes en de rest van de zuurkool. Strooi er paneermeel over en leg er kleine vlokjes roomboter op. Schaal in de oven zetten en goed warm laten worden, ong. 20 minuten. In de tussentijd de welworsten op een laag vuur verwarmen in ruim water. Als het water te heet wordt, kunnen de worsten knappen en dan loopt het vocht eruit.
    6. Serveer de ovenschotel met de slagersrookworst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren