Champignonragout met bladerdeeghoedje

    Champignonragout met bladerdeeghoedje

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte champignonragout, geserveerd met een dakje van bladerdeeg. Een snel en simpel zelf te maken recept! Voor een vegetarisch gerecht laat je de ham achterwege.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 bakjes champignons
    • 100 gr gekookte ham (optioneel)
    • 1 ui
    • 2 eetlepels margarine
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 groentebouillontablet
    • 1/2 theelepel tijm
    • 2 eetlepels cognac
    • 1 eetlepel citroensap
    • 3 eetlepels maizena
    • 3 eetlepels koffieroom
    • zout, peper
    • 6 plakjes bladerdeeg
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de champignons in plakjes. Snipper de ham als je dit gebruikt. Ui snipperen.
    2. Smelt de margarine in een pan en fruit hierin de ui. Pers de knoflook boven de pan uit. Voeg ook de champignons en eventueel de ham toe en bak 5 minuten mee.
    3. Breng in een steelpan 250 ml water aan de kook en voeg 1/2 groentebouillontablet toe en de tijm.
    4. Voeg de bouillon toe aan de champignons en voeg ook cognac en citroensap toe.
    5. Meng maizena met koffieroom en 2 eetlepels water en roer tot een glad papje. Voeg dit toe aan het champignonmengsel. Breng aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe.
    6. Verdeel het mengsel over soufflebakjes en laat afkoelen. Laat het bladerdeeg ontdooien.
    7. Verdeel het bladerdeeg over de bakjes en prik er een paar gaatjes in.
    8. Verwarm de oven voor op 225°C.
    9. Klop het ei los met een beetje water. Bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de bakjes in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren