Champignon-kaastaart

    Champignon-kaastaart

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Hartige taart met champignons, spek en geraspte oude kaas.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 1 bakje magere kwark (225 gr)
    • 4 eetlepels olie
    • 225 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 50 gr ontbijtspek
    • 1 teentje knoflook
    • 1 ui
    • 1 bakje champignons
    • 3 takjes peterselie
    • 1 theelepel basilicum
    • 3 eieren
    • 1/8 liter slagroom
    • worcestersaus
    • zwarte peper, naar smaak
    • 200 gr geraspte oude kaas
    • 2 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de magere kwark, olie, bloem en zout en kneed tot een samenhangend deeg. Zet in de koelkast tot gebruik.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een springvorm of ronde taartvorm in.
    3. Bak het spek uit in een grote koekenpan. Knoflook erboven uitpersen en doorroeren. Voeg de ui, champignons, peterselie, basilicum en peper toe en bak 5 minuten tot het vocht weg is. Haal van het vuur.
    4. Klop in een kom de eieren, slagroom, worcestersaus, en peper door elkaar. Meng dit door de champignons.
    5. Rol het deeg uit en bedek hiermee de bodem en de randen van de bakvorm. Strooi paneermeel onder op de bodem. Voeg dan het champignonmengsel toe. Bestrooi met geraspte oude kaas.
    6. Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten stevig, goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren